Ali naj kupim Cadillac XTS?
| Članek je bil prebran 2.494 krat.

Danes je dan ko so mogoče vse sanje! To sem razmišljal ko sem gledal nov video v katerem razlagajo kako dejansko lahko prideš do denarja brez da bi karkoli naredil. Rad bi kupil Cadillac XTS. Je to mogoče? Dvomim.

Koliko sploh stane tak avto?

avtomobilPojma nimam. Gotovo več kot 10.000 evrov kar je po mojih trenutnih zmožnostih največ kar lahko nekako spackam skupaj. Koliko je sploh človek sposoben v življenju napraskati skupaj? gotovo težak odgovor na to preprosto vprašanje. No pa recimo, da delaš 40 let in letno zaslužiš 12.000 evrov in ti od tega ostane vsak mesec 500 evrov. Potemtakem imaš privarčevanega 6.000 evrov na leto kar je v desetih letih 60.000 krat štiri je to 240.000 evrov. Se pravi, da celo življenje delaš in varčuješ samo zato, da boš pred koncem življenja odplačal kredit za hišo. Noro!

Da se vrnem nazaj k mojemu ljubemu avtomobilu Cadillac XTS. Najhuje pri samem nakupu avtomobila je to, da že v trenutku, ko si vzel ključe v roke si ob tretjino njegove vrednosti. Grozno! In zakaj si potem želimo takšnega avtomobila?  Je to varnost? Je to dejstvo, da se želimo pokazati pred sosedi, prijatelji ali znanci?

Kaj pa to razmišljanje: ali si raje kupim nov avto ali grem raje na recimo 5 sanjskih potovanj? Ali ni odgovor preprost? Zame je. Sanjska potovanja so gotovo boljša alternativa kot avto katerega vrednost bo že ob nakupu padla za tretjino.

Avtomobil je investicija. Ali je to investicija v sebe? Na nek način ja. Gotovo ti bo dober avtomobil prinesel vsaj kakšno posredno korist. Mogoče te bo opazila tvoja nova simpatija ali pa boš hitreje prišel iz kraja A v kraj B in s tem spremenil tok dogodkov (seveda, če ne verjameš v usodo).

© 22. 09. 2023 - 24ur.org. Agencija W3B.