Babičina lesena okna zamenjana
| Članek je bil prebran 1.935 krat.

Prejšnji krat sem pisala o babičinih lesenih oknih, ki so prepuščala vsako sapico, ki je slučajno zapihala v bližini, zato je bilo logično, da so bila moja prva investicija pri obnovi nova lesena okna. Zakaj lesena? Zakaj ne aluminijasta ali plastična okna?

Roža na okenski policiPreprosto: babičina okna so bila lesena in zelena in ker se bom sama v najboljši moči potrudila, da bo obnovljena hiška čim bolj podobna originalu, zato sem tudi sama dala vgraditi lesena okna.Kupila sem jih pri mizarstvu Šemrl. Fantje so bili zelo prijazni – ob naročenem dnevu in uri so prišli, izmerili stara okna, v roku nekaj dni poslali predračun, in ko sem jih naročila, so bila izdelana v najkrajšem možnem času (no, vsaj mene je presenetilo, saj sem vse okrog poslušala, kako se bom načakala, kako ”mojstri” dan danes niso več tisto, kar so bili, malodane mi je mama svetovala, da bom bolje prišla čez, če bo babica še naprej tesnila stara okna z rjuhami in brisačami). No, kakor koli, vesela sem, da nisem poslušala modrih nasvetov in sem kupila nova okna. Montaža je tudi potekala gladko. Fantom sem ponujala kavo, piškote, jim bila vsesplošno v napoti, ampak se niso pustili motiti – profesionalno so jih zmontirali, jaz sem jih nato še lepo pomila in zvečer sem ob skodelici čaja že gledala ven.

Niti predstavljati si ne morete, kako sem vesela, da sem prvič v življenju nekaj naredila. Sama sem od A do Ž izpeljala zamenjavo oken. To,da so točno taka, kot so bila babičina, je samo še češnjica na tortici. Mislim, da bi bila babica ponosna name.

© 21. 05. 2024 01:36 - 24ur.org