Bazenske strehe
| Članek je bil prebran 1.576 krat.

Bazeni na domačem vrtu so sanje marsikoga izmed nas. Gradnja bazena neposredno ob vašem domu je kar precej velika odločitev in finančni zalogaj. Seveda pa se je pri odločitvi za domač  bazen na prostem treba zavedati, da se z gradnjo le-tega vaše skrbi in stroški še zdaleč ne končajo. Bazen namreč potrebuje ustrezno nego in čiščenje, prav tako je potrebno zanj poskrbeti tudi v hladnejših mesecih, ko se v njem ne moremo kopati. Mnogi se danes že odločajo za bazenske strehe, s katerimi pokrijejo in zaščitijo bazen takrat, ko ga ne uporabljajo. Poleg tega so bazenske strehe tudi izredno praktične, saj omogočajo podaljšanje kopalne sezone in uživanja v vodi za kar tri do štiri mesece.

bazenZa brezplačno ogrevanje lahko  poskrbite s solarnim ogrevanjem. Hkrati je pokritost vašega bazena odlična naložba, če si želite kopanje v zavetrju, na toplem. Streho imate lahko odprto delno ali v celoti zaprto. Bazenske strehe poskrbijo tudi za ohranjanje temperature vode skozi noč. Na ta način je voda tudi zjutraj primerno topla za kopanje.

Bazenske strehe so povrhu vsega dobra zaščita same vode pred umazanijo, listi, mrčesom in cvetnim prahom. Prav tako so pokriti bazeni odlično varovalo pred padcem v vodo – na ta način zaščitite vaše otroke in hišne ljubljenčke. Čeprav se zdi bazenska streha spočetka velik finančni zalogaj, si na tak način vendarle zmanjšate tekoče stroške uporabe bazena. Poleg tega je moč s streho zaščititi vodo tudi skozi zimo, saj ob normalnih zimah poskrbi, da voda ne zmrzne. Še največ ljudi pa se za bazensko streho odloči preprosto zato, ker to pomeni kopanje od maja pa vse do oktobra.

Zabavne počitnice kar doma so na ta način zagotovljene.

© 22. 09. 2023 - 24ur.org. Agencija W3B.