Chevrolet in avto novice o prihajajočih hibridih
| Članek je bil prebran 4.704 krat.

Novi Chevrolet Malibu Eco prihaja med prve avto novice za leto 2013. Chevrolet Malicu Eco bo poganjala kombinacija dveh motorjev in sicer 2,4 litrskega motorja s štirimi cilindri in električnega motorja s 15 konji moči. To bo edina različica, ki bo dostopna od izidu, čez nekaj časa pa bodo avto novice lahko poročale tudi o dveh dodatnih različicah motorjev, ki bodo poganjali Chevrolet Malicu Eco.

Avto malibu

Brez dodatnih podpor bo tako na voljo 2,5 litrski motor s 190 konji moči, ki bo na voljo naslednje poletje. Kasneje pa bo sledil še Chevrolet Malicu Eco z štirivaljnim turbo motorjem, ki bo najbrž 2 litrski, kakršnega poznamo iz trenutnega Regala.

Chevrolet za avto novice še ni razkril, kdaj se bo novi motor pojavil, ter tudi ne, kakšno moč lahko od njega pričakujemo. O moči lahko špekuliramo na podlagi tega, da 2,0 litrski motor premore 220 konjev v Turbo Regalu ter 270 konjev v Regalu GS. Eko lastnosti, ki jih ponuja Chevrolet, vključujejo predvsem aluminijasto pokrivalo in zadnji odbijač in druge lažje materiale. Skupno bodo vsi tej ukrepi, namenjeni zmanjšanju teže vozila, naredili kar znaten učinek, saj bodo avtomobil razbremenili za skoraj 60 kg.

Nekoliko spremenjena maska in gladko podvozje pa bodo zmanjšali zračni upor. Slednji sta za sedaj posebnosti, ki jih ponuja Chevrolet Malicu Eco, vendar ni rečeno, da se ne bosta kmalu pojavili tudi v drugih modelih, ki jih bo ponudil Chevrolet. Za več informacij o tem, kaj bodo prinesli hibridi, ki jih ponuja Chevrolet, bo potrebno počakati na konkretnejše avto novice od proizvajalca.

© 13. 04. 2024 06:16 - 24ur.org