Glivično vnetje nožnice: Pomagajte si z naravnimi nasveti
| Članek je bil prebran 808 krat.

Če tudi ve spadate med tiste, ki imajo pogosto težave z glivičnim vnetjem nožnice, potem je morda čas, da spremenite način življenja in zaživite bolj zdravo.

Glivično vnetje nožnice je zdravstvena nevšečnost, s katero se zagotovo sreča skoraj vsaka ženska v rodni dobi. Glivična vnetja so pogostejša pri mlajših ženskah, ko pa enkrat nastopi obdobje menopavze, pa izzvenijo. Da bi bila glivična vnetja nožnice čim manj pogosta, si lahko pomagamo tudi same z naravnimi nasveti, ki preprečijo razvoj glivičnega vnetja nožnice.

Najprej moramo vedeti, zakaj se pojavlja glivično vnetje nožnice

Najpogosteje je za glivično vnetje nožnice kriva kandida. Ta je v telesu vsakega človeka in skrbi za razgradnjo hrane in za prebavni proces. A, če se preveč razmnoži, povzroča težave. Glivica kandida ima najraje kislo telo. Telo pa hitro lahko zakislimo z nezdravim načinom življenja.

Kaj povzroča zakisanost telesa?

Če je naše telo zakisano, je idealno za množenje kandide. Ta pa se kaže tudi kot glivično vnetje nožnice. Da imamo glivično vnetje nožnice pa vemo po dobro prepoznavnih znakih:

Najboljši naravni nasveti proti glivičnemu vnetju nožnice

Če bi se radi hitro znebili glivičnega vnetja nožnice, vam bodo pomagala zdravila, ki jih dobite v lekarni brez recepta. Poleg tega pa vam lahko zelo prav pridejo tudi naravni nasveti, ki preprečujejo glivično vnetje nožnice.

Pravilna prehrana

Iz svojega jedilnika črtajte sladkor, belo moko, kvas, alkohol, sladko sadje, meso. V bistvu boste sami ugotovili, kaj vam ustreza in kaj ne. Vedeti pa morate, da je zdravljenje kandide zelo dolgotrajno in traja več mesecev.

Živila, ki preprečujejo razvoj kandide

Na svoj jedilnik čim bolj pogosto dodajte limono, kivi, česen, grenivko, oreške, zeleno zelenjavo, buče, grah, semena, fermentirane mlečne izdelke, kislo zelje, kisla repa.

Že z zdravo prehrano lahko torej sami veliko pripomoremo, da so glivična vnetja nožnice čim manj pogosta.

Še več koristnih nasvetov si preberite tukaj.

 

 

© 07. 12. 2023 - 24ur.org. Agencija W3B.