Kaj je Twitter?
| Članek je bil prebran 2.175 krat.

Twiter je socialno omrežje, kjer uporabniki spleta delijo svoje ideje, zamisli, stvari, ki jih zanimajo itd., z vsemi svojimi sledilci. Na Twitterju se uporabniki med sabo ne povezujejo toliko na podlagi poznanstev, kot je to značilno za Facebook, ampak bolj na podlagi interesov. Na tem omrežju zato uporabniki sledijo drugim uporabnikom, ki imajo podobne interese kakor oni. V prvi vrsti torej Twitter temelji na tem, da uporabnike zanima, kaj si druga oseba, kateri sledijo, misli. Ne preseneča, da imajo zato znani ljudje, običajno veliko sledilcev. Na Twitterju tako na nek način potekajo odzivi na aktualne razmere, debate, pa tudi predstavitve določenih novih produktov, novih filmov in ostalih zadev, ki tkejo naš vsakdan. V tem smislu je Twitter zelo ažuren in predstavlja odlično orodje za podjetja, da se povezujejo s svojimi potencialnimi kupci.

twitterTwitter računom oseb ali podjetij oziroma organizacij sledimo tako, da se »priklopimo« na njihov račun (follow – slediti). Ko to storimo, se na našem zidu prikazujejo vse objave osebe, kateri sledimo. Na Twitterju je @ označba za poimenovanje nekega računa. Če pred ime vpišemo afno, to pomeni, da bo ta dotična oseba neposredno obveščena, da je bila vključena in označena v nekem pogovoru oziroma tvitu. Poleg afne se na Twitterju uporablja še # – gre za hashtag oziroma označevalec. S tem znakom označimo besede ali besedne zveze na koncu tvita, ki vse tvite z enako oznako iz celotnega Twitter sveta poveže pod to eno oznako oziroma hashtag. V Sloveniji je Twitter precej priljubljen, še bolj pa je njegova priljubljenost vidna v svetu. Twitter je bil ustanovljen leta 2006. Med bolj zanimivimi Twitter računi so računi slovenskih profesionalnih športnikov, politikov, novinarjev, kulturnikov, itd.

O pomenu Twitterja v poslovnem svetu si več preberite na strani W3B ali pa poiščite njihov Twitter račun @W3Bmarketing. Twitter je namreč gotovo eno izmed tistih socialnih omrežij, ki lahko znatno pripomore k uspešnosti podjetja.

© 22. 07. 2024 16:38 - 24ur.org