Kako do poceni gostovanja?
| Članek je bil prebran 980 krat.

Za dostop do svetovnega spleta je nujno spletno gostovanje, ki zagotovi uporabo spletnega naslova. Za začetnike, ki za svoje podjetje želijo prvič registrirati spletno stran, zna biti zapleteno in predstavlja nepotreben strošek. Vendar ni potrebno, da je tako. Izberite paket pri ponudniku, ki bo za vas opravil vse potrebno in nudil pomoč, kadar jo boste potrebovali.

Izberite ponudnika, ki tudi za majhen denar nudi veliko

Ni nujno, da za spletno gostovanje namenite veliko vsoto denarja. Če nimate visokih zahtev z upravljanjem spletne strani, bo povsem zadostoval cenejši ponudnik. Dobro preverite različne ponudnike, saj lahko tudi pri tistih za nekaj evrov na mesec, dobite več kot le osnovno gostovanje. Pomemben je prostor na strežniku, ki vam ga ponudnik nudi, da bo na voljo za vse vsebine, ki se bodo na strežniku nahajale. Preverite tudi, katera orodja za vzpostavitev strani ponudnik omogoča, da bo namestitev spletne strani enostavna.

Na kaj morate biti pozorni:

  1. Naj brezplačno ne bo ponudba, h kateri se brezglavo zatečete. Običajno je brezplačno le prvo leto, nato pa je lahko cena letnega gostovanja precej višja, kot ste zanjo pripravljeni plačati.
  2. Cena za prenos gostovanja, če se boste odločili, da ponudnika zamenjate. Večina jih ponuja to storitev brezplačno.
  3. Preverite, kako je poskrbljeno za varnost, zaželeno je, da varnostno kopiranje poteka vsak dan.

Izberite paket Rega

Paketi se običajno razlikujejo po lastnostih gostovanja, ki ga ponujajo. Ponudnik spletnih storitev Žabec omogoča kar nekaj paketov spletnega gostovanja. Dražji paketi omogočajo več domen, spletnih naslovov, predvsem pa več prostora na spletnem strežniku. Sploh za manjša podjetja, ki ne potrebujejo vseh teh možnosti, bo povsem zadostoval Žabčev paket Rega. Ni potreben velik finančen vložek, a kljub temu omogoča kar 7 GB prostora na strežniku, registracijo treh domen, poleg tega pa še neomejeno število poddomen in registracijo poštnih predalov.

Pri izbiri ponudnika pa je predvsem pomembno, da nudi zanesljivo podporo, ko jo potrebujete. Seveda se lahko zgodi, da gre kaj narobe in če niste poznavalci, niti ne znate hitro ukrepati. Zato je pomembno, da se lahko obrnete na ponudnika, ki skrbi za gosotvanje, da v kratkem času odpravi napake.

© 18. 05. 2024 22:13 - 24ur.org