Kako družbena omrežja pri oglaševanju uporabiti v svoj prid?
| Članek je bil prebran 1.981 krat.

V času, ko so družbena omrežja že povsem ustaljen del naše realnosti, bi bilo povsem nepremišljeno, če ne bi v ozir vzeli tudi njihovega potenciala, ko gre za oglaševanje. Pri nas je namreč še vedno moč opaziti, da podjetja premalo vlagajo v marketing družbenih omrežij. To je toliko bolj presenetljivo, ko gre za velike igralce – mnoga velika podjetja pri nas pozabljajo na potencial, ki ga ima splet, ko gre za doseg in prepoznavnost neke blagovne znamke. Pozabiti na spletne uporabnike pomeni danes zanemariti pomemben, če ne celo večinski, delež svojih potencialnih kupcev.

družbena omrežjaZakaj so družbena omrežja tako pomembna?

Družbena omrežja so najprej priročna. Z njimi lahko učinkovito komuniciramo s svojimi sledilci, jim sporočamo novosti glede blagovne znamke ali produktov, večamo ugled in prepoznavnost, hkrati pa tudi večamo obisk spletne strani ali trgovine. Marketing družbenih omrežij tako pomeni kvalitetno vsebino, ki se širi preko družbenih omrežij do ciljne skupine – z izjemno hitrostjo in učinkovitostjo. Družbena omrežja imajo poleg tega še eno veliko prednost  – omogočajo izjemno natančno ciljanje potencialnih kupcev – po lokaciji (mikro, makro), po spolu, starosti, zanimanjih, itd. Skratka, uporabniki na teh omrežjih sami posredujejo vse pomembne informacije, ki jih oglaševalci potrebujejo, ko želijo definirati pravo ciljno skupino.

Na katerih družbenih omrežjih oglaševati?

Družbenih omrežij je danes veliko, zato se marsikdo sprašuje, na katerih omrežjih se mu sploh splača oglaševati. Gotovo ne morete zgrešiti, če oglašujete na največjih in najbolj znanih, na primer Facebook, YouTube, LinkedIn, Google+ in Twitter. Zelo v porastu so tudi Instagram in Pinterest. Izbira družbenih omrežij je odvisna od več dejavnikov, na primer od tega, s kom poslujete (s končnimi kupci, podjetji, ipd.), od dejavnosti, od velikosti, od velikosti trga, ipd. Pri odločitvi za družbena omrežja je pogosto v rabi pravilo »manj je več« – po pomeni, bolje je izbrati manjše število družbenih omrežij, kjer pa svojim uporabnikom strežemo z zares kvalitetno vsebino, kakor pa uporabljati vsa družbena omrežja, vsebina pa pri tem trpi.

Kako poteka oglaševanje na družbenih omrežjih?

Najpogostejše napake marketinga družbenih omrežij

Največja napaka je gotovo nekvalitetna vsebina, ki ima obraten učinek od želenega – sledilce boste na ta način namreč izgubljali, namesto, da bi jih pridobivali na novo.

Več o marketingu družbenih omrežij pa lahko izveste pri podjetju W3B.marketing, d.o.o.

© 18. 05. 2024 23:41 - 24ur.org