Kako najti vozilo, ki bo všeč obema?
| Članek je bil prebran 852 krat.

Nič novega ni, da moški in ženske kupujemo drugače. In tudi pri izbiri avta so nam pomembne različne stvari.

V preteklosti je veljalo, da so ženske impulzivne potrošnice, ki jih na vozilu prepričajo živahne barve. Zato so avtomobilski proizvajalci pričeli izdelovati vozila z različnimi dodatki v barvi. Za moške se je po drugi strani domnevalo, da so bolj praktični in da jim je pomembno, da je vozilo primerno za njihove dnevne in življenjske potrebe.

Izkazalo se je, da stereotipi ne držijo

Šele raziskave navad potrošnikov pokazale, da stereotipi ne držijo in da so moški tisti, ki jih bolj prevzame barva in jim bo pri izbiri tudi bolj pomemben ugled avtomobilskega proizvajalca.  Za ženske pa se je izkazalo, da so bolj praktične. Na vrhu njihovega seznama kvalitet, ki bi jih vozilo moralo imeti sta prostornost (in ne lepota kot so mnogi mislili) oziroma koliko je v vozilu prostora za noge in koliko ga je v prtljažniku in kako se ga parkira. Ob tem si preračunajo tudi stroške prihodnjega servisa, odločajo pa se tudi glede na to kako daleč se morajo zapeljati, da sploh pridejo do avtohiše. Večja verjetnost je, da bodo avto kupile pri avtohiši, ki jim je bližje.  Moškim pa so pomembne karakteristike motorja, in tudi percepcija, ki ga ima o določenem modelu in o znamki širša javnost. So tudi bolj zvesti in ko se navadijo na eno znamko, bodo najverjetneje tudi še naprej kupili vozilo isto znamke.

Pri polovici vprašanih, ki so sodelovali v raziskavi Carbuyers pa je priznalo, da so na končno odločitev o nakupu avta vplivale tudi ženske. A moški so še vedno tisti, ki jim uspe doseči boljšo ceno.

Kako najti vozilo, ki bo všeč obema

Potrebno bo seveda poiskati kompromis med vsemi navedenimi parametri: dobrim motorjem, normalnimi stroški vzdrževanja, prostornostjo kabine in prtljažnika in še čim. Citroën ponuja veliko izbiro vozil, ki so pisana na kožo parom in družinam. Med najbolj priljubljenimi je novi Berlingo. Uradna stran ponuja še več informacij o novem Berlingu. Preverite zakaj je tako priljubljen in ali bi ustrezal tudi vam.

 

 

© 22. 07. 2024 17:12 - 24ur.org