Kako vedeti, kakšno ime domene izbrati?
| Članek je bil prebran 1.647 krat.

Čeprav nekateri dvomijo v njihovo moč, se domene pogosto izkažejo za pomembnejši člen na poti do uspešnega poslovanja, kot se nemara zdi na prvi pogled. Izbira pravega imena za vašo domeno tako ne bi smelo biti nepremišljeno in impulzivno izvedeno dejanje, temveč se splača zares premisliti in izbrati tisto, kar zares odraža vaše podjetje. Pa poglejmo, zakaj je ime domene tako zelo pomembno?

zakup domeneIme domene, ki si ga izberete, je mnogokrat pravzaprav prvi vtis o vas ali o vašem podjetju, saj ljudje v digitalni dobi glavnino informacij pridobimo ravno na spletu. Ime domene je tako vidno vsakemu obiskovalcu vaše spletne strani, prav tako pa se to ime pojavlja tudi, ko ljudje povezavo do vaše strani opazijo na primer na drugih spletnih straneh, blogih, forumih ali pa oglasih. Že zaradi pogostosti pojavljanja imena domene je povsem logično, da ne gre zanemarjati tega, kako želimo biti širnemu spletu in svetu predstavljeni. Toliko bolj je to pomembno, če gre za spletno stran, namenjeno tkanju poslovnih vezi. Ime domene sicer izberemo samo enkrat, toda to ime nas bo spremljalo vselej in povsod , zato naj bo izbira le tega zares dobro premišljena.

Domena naj bo kratka in izvirna

Če skušamo napotke o tem, kakšna naj bo izbira imena za našo domeno strniti v kratko in jedrnato obliko, potem je še najbolje, da se držimo dveh pravil. Prvič: domena naj bo kratka –to pomeni, da si jo bodo obiskovalci našega spletnega mesta lažje zapomnili. Drugič: domene naj bodo izvirne – izberite kombinacijo, na katero ni pomislil še nihče in z njo svoje obiskovalce presenetite ali celo nasmejite.

© 02. 12. 2023 - 24ur.org. Agencija W3B.