Kako vedeti, katero naravno kozmetiko izbrati?
| Članek je bil prebran 2.513 krat.

Na trgu se je v zadnjih letih znašlo ogromno kozmetičnih proizvodov, ki zase trdijo, da so organski, bio, naravni, veganski in še kaj, v resnici pa si tega naziva ne zaslužijo. Pri tem proizvajalci takšne ponarejene naravne kozmetike računajo na nevednost svojih kupcev in na to, da se kupci ne bodo poglabljali v prebiranje etiket na hrbtni strani izdelkov. Velikokrat se namreč zgodi, da se za linijo kozmetike, ki se reklamira kot naravna izkaže, da to še zdaleč ni ali pa je naraven zgolj posamezen izdelek iz te linije, ki je tudi pridobil certifikat, na kar se obesijo tudi vsi preostali izdelki iste kozmetične hiše. Pri izbiri je zato pozornost in poučenost še kako pomembna.

naravna kozmetikaNi vse bio, kar se sveti

Nekateri proizvajalci ponarejene naravne kozmetike več kakor v kvaliteto proizvodov vlagajo v bleščečo in lepo embalažo, s čimer želijo zavesti svoje kupce. V tem primeru ponovno računajo na to, da bodo potrošniki nasedli na poceni marketinške trike, kar jim velikokrat tudi uspe. Tudi v tem primeru je najbolje posegati po kozmetiki, pri kateri po prebiranju sestavin, večino teh poznamo in jih tudi znamo izgovoriti. Kakor pri nakupovanju hrane, se je najbolje držati tistega, za kar smo prepričani, da lahko zraste v naravi.

Cena ne pove vsega

Nekateri za svoje linije »naravnih« izdelkov računajo mastne denarje. Razlog za to je priljubljenost tovrstne kozmetike v zadnjih letih. Danes je naravno in bio »in« in tega se še kako dobro zavedajo ravno proizvajalci. Ne plačujte visokih cen, če se prej ne prepričate v kvaliteto proizvoda, ki ga kupujete. Kupujte odgovorno in preudarno, saj boste na ta način najbolj pripomogli k dvigu kvalitete naravne kozmetike na trgu.

© 22. 07. 2024 17:30 - 24ur.org