Kakšen užitek so savne!
| Članek je bil prebran 2.124 krat.

Zadnjič sem si po dolgem času spet privoščil obisk v savni. Bilo je nepozabno. Zanimivo, da je bilo v samem prostoru, ki je bil namenjen za savne zelo malo ljudi, kar me je zelo razveselilo. Sem namreč zelo ljubosumen človek in res ne maram, da se oči neznancev sprehajajo po telesu moje drage. Pa saj v bistvu sploh ni tako! Gotovo ima kdo kakšno izkušnjo vendar vsaj teh nekajkrat kar sem jaz bil v savnah, ni bilo nobenih posebnosti. V bistvu sem si bolj jaz ogledal kaj je sprehaja po prostoru – no pa ga imamo!

SavnaZanima izkušnja iz savne je bila tudi takrat, ko je v savno v kateri sva bila sama prišla starejša gospa in se z nama pogovarjala o tem in onem. Res je bilo prav prijetno in sproščeno. Odsvetovala nama je IR savno, ker naj ne bi bila primerna za mlade ljudi, ki si želijo otrok. Kakšno je seveda mnenje uradne medicine pa ne vem – gotovo ne tako dramatično. Moram pa priznati, da v to IR savno še nisem šel in niti me ne mika. IR savna se mi zdi popolnoma nenaravna. Te finske in zeliščne savne ali pa na primer rimska savna, obstajajo že leta in tisočletja in nikomur ne škodijo zato se mi nekako zdijo bolj varne.

Zanimivo je, da ko prideš iz savne se potiš veliko bolj kot prej saj so se ti lepo prečistile pore. Občutek je res fenomenalen. Že samo ob pisanju tega besedila sem si zaželel obiska savne. Prihaja zima in z njo idealen čas za tovrstno dejavnost.

© 18. 05. 2024 22:20 - 24ur.org