Lokalni rekuperator lahko vgradite v katerikoli prostor
| Članek je bil prebran 246 krat.

Pogosto zmotno mnenje je, da se lokalni rekuperator lahko vgradi zgolj v novogradnje ali med prenovo obstoječe nepremičnine. Vendar pa je dejstvo, da se lokalni rekuperator lahko vgradi v katerikoli prostor v nepremičnini, kjer živite, saj je vgradnja enostavna in hitra. Pred samo vgradnjo je dobro vedeti, v katere bivalne prostore boste vgradili lokalni rekuperator, in se informirati o tipih lokalnih rekuperatorjev, ki so zaradi svojih lastnosti primernejši za posamezne prostore. Na ta način boste v svojem domu dvignili nivo bivalnega ugodja in splošnega počutja.

Stanovanje

Kam vgraditi lokalni rekuperator?

Lokalni rekuperator se najpogosteje vgradi v bivalne prostore, kjer se čez dan največ zadržujete, oziroma tam, kjer so onesnaževalci zraka, predihan zrak in neprijetne vonjave najbolj koncentrirani. Z vgradnjo lokalnega rekuperatorja v posamezen prostor si zagotovite enakomerno prezračevanje in odzračevanje, ter vedno čist in svež zrak. Po potrebi lahko lokalni rekuperator vgradite tudi v več bivalnih prostorov, kot so spalnica in otroške sobe, ter s tem še dodatno poskrbite za kakovost zraka v svojem domu, ki dokazano vpliva na dobro počutje in zdravje.

Enostavna in hitra vgradnja

Lokalni rekuperator lahko vgradite brez gradbenega dovoljenja in brez večjih posegov v bivalne prostore. Skupaj z usposobljenim monterjem prezračevalnih naprav lahko izberete najprimernejši tip rekuperatorja, ki se razlikuje po moči, glasnosti, možnosti upravljanja na daljavo in nekaterih drugih dodatnih funkcijah. Ko je odločitev za tip lokalnega rekuperatorja in prostor, kjer bo vgrajen dokončna, lahko monter svoje delo zaključi že v enem dnevu, lokalni rekuperator pa lahko začnete uporabljati že isti dan.

Debelina zidu ni ovira

Pred vgradnjo in nakupom se pogosto pojavlja vprašanje glede vgradnje v nestandardizirane debeline sten. Gre za nepotrebno skrb, saj je debelina zidu kot ovire, stvar preteklosti. Priznane blagovne znamke prezračevalnih naprav namreč omogočajo vgradnjo v skoraj vsako steno, ne glede na njeno debelino. To pomeni, da je lokalni rekuperator možno vgraditi tako v debelo kot tudi v tanjšo steno. Blagovna znamka SIKU na primer omogoča vgradnjo tudi v stene debeline do 470 mm, saj ima teleskopski zračni kanal, ki se prilagaja širini stene.

Vgradnja lokalnega rekuperatorja je torej enostavna in hitra, in ne potrebuje velikih gradbenih posegov. Zaradi svojih lastnosti, kot so enakomerno prezračevanje, odzračevanje, čist in svež zrak, ter vpliv na kakovost življenja, je vgradnja lokalnega rekuperatorja v vsakem bivalnem prostoru priporočljiva.

Preverite spodbude: https://www.ekosklad.si/prebivalstvo/pridobite-spodbudo/seznam-spodbud/sistemi-za-prezracevanje-z-vracanjem-toplote-rekuperacija

© 18. 05. 2024 23:42 - 24ur.org