Menjava vrat vašega doma
| Članek je bil prebran 2.170 krat.

Vrata svojega doma najverjetneje ne bi zamenjala še kar nekaj časa, če me v to ne bi prisilile same razmere. Ene izmed vrat, natančneje vrata od kopalnice in stranišča, so se tako povesile, da jih je bilo praktično nemogoče zapreti povsem do konca. To je bilo precej nemoteče, ko smo bili v stanovanju sami domači, precej drugače pa je, če so bili na obisku gostje, ki so pri nas prespali in se niti stuširati niso mogli pri trdno zaprtih vratih. Kopalnica je namreč eden izmed tistih prostorov, v katerem človek zares potrebuje svojo zasebnost, zato je bila to pika na i, da sva se s partnerjem odločila, da notranja vrata našega doma počasi zamenjava.

Dvoje vratPri enem izmed proizvajalcev sva tako izbrala notranja vrata srednjega cenovnega razreda, ki so se nama zdela najbolj ustrezna. Pri tem sva upoštevala ceno, pa tudi kakovost izdelave in samo sposobnost izolacije, ki jo vrata nudijo. To nama je bilo po eni strani najpomembneje, saj je življenje v stanovanju sicer lahko precej hrupno. Tako sva si želela vrata, ki so trdna in stabilna, hkrati pa nudijo dovolj zvočne zaščite, da se vsakdo v svojem prostoru počuti varno in prijetno.

Poleg praktičnega oziroma funkcionalnega vidika je bil pomemben tudi videz sam vrat. Moj parter se na to sam sicer najverjetneje ne bi pretirano oziral, ženske pa smo že po naravi bolj občutljive za estetiko in podobo našega doma. Tako sva izbrala vrata, ki so lepo dopolnjevala prostore in so na celotno podobo delovala povsem naravno in nevsiljivo. Na ta način smo bili zadovoljni vsi – tako domači kakor gostje, ki so se končno lahko trdno zaprli v kopalnico.

© 18. 05. 2024 22:39 - 24ur.org