Mini ali maksi obleka?
| Članek je bil prebran 206 krat.

Se bo letos poleti nosilo maksi ali mini krila in obleke? Glede na modne trende se lahko z gotovostjo trdi, da oboje. Že nekaj časa namreč v modi velja pravilo, da naj se vsakdo obleče tako, kot si želi, in izbira kose, ki so mu najbolj všeč. Seveda, obstajajo barvne smernice, določena modna sezona je bolj pisano obarvana, vsebuje veliko vzorce. Takšne kose najdemo predvsem v poletnih kolekcijah, kjer se lahko navsezadnje zbira tudi med vzorci, ki so posamezniku najbolj po godu (črte, pike, geometrijski liki, abstrakni vzorci, logotipi, rože).

Obleka

Obleka in tip postave

Pomembneje, kot kakšen vzorec in dolžino izberemo, je to, da nam obleka (krilo, hlače, poletna obleka …) pristoji na našo postavo. Obstaja namreč pet osnovnih tipov postave:

Ne verjamete? Poglejte v svojo omaro in postavite obleke v vrsto od tiste, ki vam najbolje pristoji do tiste, ki jo redko oblečete, saj se v njej prav zares ne počutite najbolje (pa čeprav je vaše najljubše barve). Če je vaša postava v obliki peščene ure, vam najbolj pristojijo oprijete obleke, če je v obliki pravokotnika, znate najlepše nositi tunike in padajoče obleke. Vse, ki imate postavo v obliki trikotnika, morate nujno imeti v omari eno ali dve krili »pencil«, ki lepo stisnejo v pasu, tiste s postavo narobe obrnjenega trikotnika pa najbrž najraje posegate po balončkastih in pisanih krilih, ki poudarijo spodnji del telesa. Ženskam, ki pa imate postavo v obliki kroga, predlagamo, da posežete po oblekah, majčkah in topih z V-izrezom.

V različnih spletnih trgovinah, med drugim tudi v Desigualovi spletni trgovini, najdete pestro ponudbo tako maksi kot mini kril in oblek. Pri izbiri pa ste lahko zdaj pozorni ne samo na všečen kroj ampak posežete po kroju, ki najbolj paše vaši postavi. Pa seveda ne pozabite poudariti svojih atributov. Samozavestno v poletje!

© 22. 09. 2023 - 24ur.org. Agencija W3B.