Modne moške frizure
| Članek je bil prebran 8.187 krat.

Moške frizure nudijo podobno oblikovno in stilsko svobodo kakor ženske frizure, čeprav se slednjim nedvomno pogosto posveča več pozornosti. Danes so moški radi urejeni, pomemben del urejenega izgleda pa so nedvomno urejeni lasje. V prvi vrsti ti pomeni, da lasje niso mastni, cepljeni ali nepočesani. Tudi, če ima nek moški neurejen videz, je to še vedno urejena neurejenost. Pa si poglejmo, katere modne frizure so najbolj priljubljene v moškem svetu!

modne moške frizure1.     Pobalinski videz

Skuštrani lasje v stilu »takšen sem se zjutraj zbudil« terjajo več nege in pozornosti, kot izgleda na prvi vtis. Pobalinski videz so vse frizure, pri katerih gre za skuštran videz, asimetrijo, lase, ki izražajo drznost in strast. Zelo priljubljena moška frizura v zadnjem času je sodobni »rockabilly«. Gre za lase, ki so ob straneh krajši, po sredini glave pa bistveno daljši. Običajno so daljši tudi lasje spredaj, ki so na čelu oblikovani nazaj ali navzgor v koder. Take moške frizure izražajo strast in privlačnost, so pa tudi izjemno retro, kar je v zadnjih letih spet vse bolj modno.

2.     Dolgi lasje

Mnogi moški se ne bojijo las, ki so daljši od ramen. Dolgi, negovani lasje so lahko izjemno seksi in drzni, saj izražajo določeno prvobitnost in moškost. Pri dolgih laseh je pomembno, da jih moški ne nosijo samo v čopu, ampak poskrbijo za raznolikost svojega stila. Lahko jih nosijo spuščene ali pa v figi na vrhu glave. V vsakem primeru pa je ta stil primeren za tiste, ki jim pogosto umivanje las in več časa za oblikovanje ne predstavlja težave.

3.     Obrita frizura

Odlična rešitev za vse, ki imajo težave s plešavostjo ali visokim čelom. Pobrita frizura je lahko zelo moška in daje vtis robatosti ter poguma. Primerna je tudi za tiste, ki delajo v striktno poslovnih okoljih. S to frizuro je tudi zelo malo dela, mnogi moški si namreč glavo obrijejo kar doma.

Poglejte si še več o modnih moških pričeskah!

© 18. 05. 2024 21:45 - 24ur.org