Najpogostejše avtomobilske oznake
| Članek je bil prebran 2.677 krat.

Slovenija je pretežno tranzitna dežela, zato na naših cestah, posebej na avtocestah, lahko opazimo najrazličnejše avtomobilske oznake. Nekatere so nam bližje, spet druge ne poznamo oziroma ne srečamo tako pogosto. Na tem mestu vam predstavljamo nekaj najpogostejših avtomobilskih oznak.

Na naših cestah se povečini srečujemo s avtomobilskimi oznakami članic evropske unije, če pa potujemo po svetu, lahko srečamo tudi katero izmed bolj nenavadnih in redkejših oznak.

Katerih avtomobilskih znamk pa je na naših cestah največ?

Največ je nemških avtomobilskih znamk, pri čemer so v ospredju Audi, BMW, VW in Opel. Precej priljubljene so tudi francoske blagovne znamke, zlasti linija Citroenovih avtomobilov DS (med njimi na primer DS3, DS4 in DS5). Slovenci radi vozimo tudi azijske avtomobile (Kia, Hyundai, Toyota) in Škodo. Na prvem mestu pri izbiri avtomobila pri Slovencih je gotovo varnost in kakovost. Večino pri nakupu najbolj skrbijo morebitne okvare in draga popravila. To je v veliki meri tudi prevladujoč razlog, da se redkeje odločamo za nakup starih avtomobilov in pogosteje posegamo po novih vozilih direktno iz avtomobilskih salonov.

© 18. 05. 2024 23:00 - 24ur.org