Paradni konj s hibridnim pogonom
| Članek je bil prebran 517 krat.

Citroën je javnosti predstavil svoj novi SUV C5 Aircross Hybrid, ki je s svojo neslišnostjo pravo urbano vozilo (Silent Urban Vehicle) iz segmenta, ki sliši na ime ë-udobje. Prvinsko izkušnjo udobja je Citroën dostavil z edinstvenimi, modernimi in tehnološko naprednimi sistemi in s priključnim hibridom mejo postavil stopnjo više.

Citroen

Avtomobil namenjen širokemu spektru uporabe

Citroën C5 Aircross Hybrid je predstavnik višjega cenovnega razreda in ponuja razširjene možnosti mobilnosti za zares vsestransko rabo. V vožnji z električnim načinom, ki je bolj primeren za brezskrbne vsakodnevne poti z dosegom do 50 kilometrov in omogoča dostop do predelov mesta, kjer veljajo omejitve prometnega režima, v kombinaciji z načinom pogona na notranje zgorevanje, v katerega lahko uporabnik po želji kadarkoli preklopi, da opravi daljše poti.

Na trgu zelo iskan

Citroënova strateška ponudba modelov, ki so prilagojeni raznim vrstam rabe in so posledično med najbolj iskanimi na trgu, je eden izmed razlogov za razvoj Citroënovega C5 Aircross Hybrida. Gre za vozilo, s katerim lahko povsem neslišno in brez vsakih tresljajev opravimo vsakodnevne poti, saj zahvaljujoč učinkovitejši izolaciji večplastnih prednjih stekel in vzmetenja s progresivnimi hidravličnimi omejevalniki ter sedeži Advanced Comfort ponuja izjemno stopnjo udobja.

V vožnji boste uživali, saj avtomobil zaradi svojega hibridnega pogona nudi nemudoma razpoložljiv visok navor (do 320 Nm) in linearno pospeševanje po zaslugi elektrificiranega samodejnega menjalnika ë-EAT8. Citroën C5 z združenimi 225 konjskimi močmi – bencinski motor jih premore 180 KM, električni pa 80 kW, ponuja visoko raven dinamičnih zmogljivosti. Citroënov priključni hibrid C5 se ponaša z enostavnim, programsko nastavljivim in hitrim polnjenjem, z intuitivnimi in didaktičnimi vmesniki, ekosistemom povezljivih storitev in je zasnovan za popolno brezskrbost pri vožnji.

Zavezanost čistejšim energentom

Citroën C5 Aircross Hybrid ohranja mogočno, vzdržljivo in energično postavo – to je pravi SUV z neomajnim značajem. Opremljen je lahko z dekorativnimi dodatki v anodizirani modri barvi (vstavek na prednjih odbijačih in Airbump®), ki so specifični za hibridno izvedenko. Temu se pridružujejo še logotipi v obliki črke „H” na obeh prednjih blatnikih in monogram „Hybrid”.

Ne glede na to, da je Citroën SUV C5 Aircross Hybrid prvi Citroënov priključni hibridni model, gre za model iz ofenzive vozil z nizkimi emisijami, v sklopu katere bo francoska znamka do leta 2025 pridobila 100 % elektrificiran nabor vozil in tako še dodatno poskrbela za okolje, svoje avtomobile pa naredila primerne tudi za mestna središča z omejitvami vstopa za določen tip vozil.

© 22. 07. 2024 18:23 - 24ur.org