Pasti hitre diete
| Članek je bil prebran 2.138 krat.

Mnogi izmed nas se velik del svojih življenj ukvarjamo z izgubo odvečnih kilogramov. Del resnice je seveda v tem, da je le malokdo zares zadovoljen s svojim izgledom, zato ljudje skorajda vedno najdemo nekaj, kar želimo izboljšati ali spremeniti.

Poln hladilnik zdrave hranePo drugi strani pa smo ljudje danes zaradi nepravilnega načina prehranjevanja in hitrega življenjskega tempa pogosto zares nekoliko prekomerno težki. Vsi ti kilogrami se navadno precej hitreje pridobijo, kot pa se nato izgubijo. Kdor je že kdaj preizkusil katero izmed mnogih diet, vam bo gotovo znal povedati, da izguba kilogramov še zdaleč ne pomeni meseca ali dveh odpovedovanja. Navadno gre za povsem spremenjen režim prehranjevanja – prehrane, kar pomeni veliko vztrajnosti, volje in samo-discipliniranja. Dieta nikoli ne pomeni male malice, ampak trdo delo in trud. Na to je smiselno opozoriti predvsem zato, ker se ljudje danes hitro in pogosto ujamejo v razne mite in pravljice o čudežnih in hitrih dietah. Navadno gre za nasvete tipa – čez dva tedna greste na morje? – ne skrbite, s hitro dieto lahko v dveh tednih izgubite kar 5 kilogramov. Najprej takšne hitre diete izpodbijajo same sebe – zdravju nevarno je na mesec izgubiti več kakor kilogram ali dva. Prav tako hitro izgubljeni kilogrami ne pomenijo lepo izoblikovane postave. Pogosto takšne hitre in čudežne diete za sabo pustijo razočaranje ali v najboljšem primeru kup odvečne kože, polne strij in nepravilnosti.

Prav tako hitre diete ne morejo dati hitrih rezultatov, kot jih napovedujejo – ljudje, ki so kdaj že poskusili z dietami vedo, da samo spremenjen način prehranjevanja ni dovolj. Dieto je zato primerno kombinirati z redno telesno aktivnostjo. Zato raje izberite dieto, ki ne obljublja čudežev, je zmerna in temelji na zdravem načinu prehranjevanja.

© 18. 05. 2024 22:03 - 24ur.org