Pvc okna: Nasveti za čiščenje
| Članek je bil prebran 841 krat.

Imate nova pvc okna, sedaj pa jih boste prvič temeljito tudi očistili? S temi nasveti, ki jih najdete v prispevku bo čiščenje pvc oken zagotovo hitro in enostavno opravilo.

Čiščenje pvc oken je lahko in hitro opravljeno, saj so pvc okna izdelana tako, da so enostavna za čiščenje.

Preberite si nekaj nasvetov, s katerimi bodo vaša pcv okna čista kot nova

Če svoja pvc okna čistite s čistilom za okna, potem ga najbrž tudi redčite z vodo. Če uporabljate vodo iz pipe, je ta lahko tudi trda, kar pa povzroča, da na oknih ostajajo madeži. Zato je bolj priporočljivo, da kadar čistilo za okna redčite z vodo, za to uporabite destilirano vodo, ki je mehka. Tako bodo vaša pvc okna zares čista in brez madežev.

Za čiščenje je odličen tudi kis

Najbrž ste že slišali, da je alkoholni kis odlično naravno sredstvo za čiščenje. Tako kot za vse ostalo, pa lahko z njim temeljito očistite tudi vaša pvc okna. Alkoholni kis mešajte z destilirano vodo v enakem razmerju, nato pa mešanico natočite v stekleničko z razpršilom. Popršite po pvc oknu in obrišite do suhega.

Papirnate brisače niso priporočljive

Če ste do sedaj za čiščenje pvc oken uporabljali papirnate brisače, potem tega ne počnite več. Papirnate brisače namreč za seboj puščajo sledi. Veliko bolje bo, če boste za čiščenje pvc oken uporabili krpico iz mikrovlaken. Ko bo pvc okno čisto pa ga lahko spolirate še s časopisnim papirjem, ki bo steklu dodalo visok sijaj.

Pomembno je tudi, da se čiščenja vaših pvc oken lotite redno, da jih čistite vedno, ko opazite umazanijo. Na tak način boste pripomogli tudi k vzdrževanju, vaša pvc okna bodo dlje časa kot nova.

Ko se boste torej naslednjič lotili čiščenja, uporabite te enostavne in naravne nasvete, pa bodo okna čista v hipu.

Še več zanimivega boste našli tukaj.

 

© 22. 07. 2024 16:41 - 24ur.org