Ročaji za pohištvo otroških sob
| Članek je bil prebran 3.431 krat.

Otroci so naše največje bogastvo. In njihova varnost je gotovo na prvem mestu. Nasploh je v našem domu po prihodu novega družinskega člana vsaj za nekaj časa vse prilagojeno njemu. Tako skušamo otroke zaščititi pred preostrimi izpostavljenimi robovi, pred prenizko postavljenimi knjigami ali dekorativnimi predmeti, ki bi jih lahko naši mali nadobudneži potegnili iz polic in se poškodovali, in nasploh pred vsem, kar na kakršen koli način lahko ogroža zdravje in varnost naših najmlajših.

PohištvoTo pravilo pa v mnogih domovih ne velja pri odločanju o pohištvenih ročajih, ki so nameščeni na pohištvu v otroških sobah. Tudi neustrezni in štorasti ročaji lahko zelo hitro postanejo vzrok ali vir raznih bušk ali še hujših poškodb. Zato moramo kot odgovorni starši predvideti takšne zaplete in jih skušati z izbiro otroku prijaznih pohištvenih ročajev tudi preprečiti. Za otroške sobe je tako najbolje kupiti bodisi ročaje, ki so povsem zaobljeni in jih mnogi proizvajalci tudi poimenujejo kar kot otroške pohištvene ročaje bodisi razne ročaje, ki so kakor »vdrti« v pohištvo. Za slednje se uporablja tudi poimenovanje utopni ročaji in so povsem varni, saj z ničimer ne izstopajo iz same strukture pohištva. Ker niso izbočeni otroke povečini niti ne zanimajo, zato tudi ne poskušajo odpirati omar oziroma predalov, kar je gotovo velik plus kar se tiče varnosti otroka.

Tudi otroški ročaji so zelo varni in primerni za otroške sobe, saj so povsem zaobljeni in tako onemogočajo kakršno koli prasko ali poškodbo. Oboji tu opisani ročaji so kljub svojim oblikovnim posebnostim še vedno funkcionalni in prijetni za oprijem.

© 21. 05. 2024 00:02 - 24ur.org