Šolske potrebščine, ki jih vaš otrok nujno potrebuje.
| Članek je bil prebran 1.376 krat.

Šolske potrebščine, ki jih vaš otrok nujno potrebuje.

Nakup šolskih potrebščin je sigurno eden izmed bolj stresnih dogodkov v letu, saj ne predstavlja le velik finančni zalogaj za vsako družino, temveč je tudi organizacijsko naporen. Vsekakor se lahko stresu izognemo z dobrim finančnim načrtovanjem družinskega proračuna, kot tudi zgodnjim nakupom šolskih potrebščin. S tem se bomo izognili dolgim vrstam v trgovinah, kot tudi prihranili kakšen evro. Pred odhodom v trgovino je priporočljivo, da si doma ustvarimo seznam šolskih pripomočkov, ki jih naš malček potrebuje in se s tem izognemo nepotrebnemu zapravljanju. Priporočljivo je tudi pregledati nekaj katalogov z izdelki za šolo, saj bomo tako lahko hitro ugotovili kje in kdaj nam ponujajo najbolj ugodne cene.

Šola

Na kaj paziti pri izbiri šolske torbe

Izbira prave šolske torbe je v prvi meri prilagojena starosti malčka. Učencem prve triade se tako priporoča uporaba anatomsko oblikovanih šolskih torb, ki imajo dovolj trdno hrbtišče, ki se čim bolj prilagaja otrokovi hrbtenici. Tudi naramnice naj bojo dovolj široke in udobne, da ne tiščijo otroka. Pomembno je tudi, da torba za šolo ni prevelika, kot tudi pretežka, saj lahko le-to vodi v napačne gibalne vzorce. Otroci v drugi triadi že lahko uporabljajo nahrbtnik, vendar naj bo tudi ta oblazinjen in anatomski. Večina učencev zadnje triade uporablja mehkejše nahrbtnike, kljub temu, da bi bilo za njihovo zdravje bolje, da se poslužujejo trših in anatomskih šolskih nahrbtnikov. Zaradi vedno težjih šolskih torb se danes vse pogosteje uporabljajo tudi šolske torbe na kolesih, ki razbremenijo hrbtenico. Pri nakupu prave torbe za šolo naj bo torej v mislih predvsem funkcionalnost in zdravje otroka ter ne zgolj blagovna znamka in videz. Več nasvetov o pravilni nošnji šolske torbe lahko najdete tukaj:

Polna ali prazna peresnica?

V trgovinah lahko najdete že napolnjene, kot tudi prazne peresnice, ki jih morate napolniti sami s potrebnimi šolskimi potrebščinami. Prednost napolnjene peresnice je predvsem v tem, da je po navadi dobro organizirana in tako otrok hitro opazi kdaj manjka kakšen šolski pripomoček. Slabost že napolnjenih peresnic je, da so v večini primerov precej velike in zato zavzamejo precej prostora. Prazne peresnice so odlične za vse tiste, ki si jih želite napolniti s svojimi pripomočki. Pri tem je popolnoma tvoja izbira koliko in kakšne kvalitete bojo pripomočki v njej. Če ne potrebuješ veliko šolskih pripomočkov je mogoče zato najbolj primerna ovalna peresnica. Le-ta je po navadi manjša in namenjena shranjevanju manjše količine pripomočkov. Nekaj o pomembnosti teže šolske torbe pa boste našli tukaj: http://www.24ur.com/novice/slovenija/rezultat-tehtanja-velika-vecina-solskih-torb-pretezka.html

Mali Pablo Picasso

Je tudi tvoj malček navdušen nad likovnim ustvarjanjem? Potem nikar ne skopari pri nakupu odličnih potrebščin iz likovnega programa. Privošči mu nepozabno zabavo in kreativno izražanje pri likovnem pouku, kot tudi doma. Med likovnimi pripomočki te čakajo flomastri, barvice, voščenke, tempere, vodene barvice, kot tudi akvarelne barve. Pri izbiri likovnih pripomočkov za šolo je pomembno, da izbiramo kvalitetne izdelke, ki bodo v uporabi dalj časa, saj se nekateri med njimi radi hitro zasušijo ali obrabijo. Za ustvarjanje doma lahko svojega malčka razveselimo s kakšnimi bolj posebnimi pripomočki iz likovnega programa, kot so pihalni flomastri, štampiljke ali pralni flomastri, ki domišljijo puščajo prosto pot, saj se enostavno odstranijo iz vsake površine.

Računanje je igra

Olajšajmo delo našim malčkom z izbiro dobrega šolskega kalkulatorja. Že osnovnošolcem je navaden žepni kalkulator premalo, zato bo treba že kmalu razmisliti o nakupu znanstvenega kalkulatorja, ki poleg osnovnih funkcij ponuja tudi številne nadgradnje. Nekoliko večji šolarji bodo verjetno potrebovali tudi grafični kalkulator, ki zna risati tudi grafe funkcij.

 

Ne pozabimo na zvezke

ŠolarNa koncu našega potovanja po šolskih potrebščinah ne pozabimo tudi na zvezke. Kakšne in koliko zvezkov v šoli potrebujejo je po navadi zabeleženo na seznamu, ki ga otroci prejmejo. Vsekakor je bolje kupiti kakšen zvezek več, saj gre med šolskim letom hitro po njih. Hkrati ga lahko šolar uporabi tudi doma za delanje vaj. Na tej točki velja še opozoriti, da imajo šolarji prve triade posebne zvezke, ki so prilagojeni začetkom učenja pisanja. Takšni so tudi zvezki Tako lahko, ki so dobavljivi praktično povsod.

 

© 18. 05. 2024 23:34 - 24ur.org