Sproščanje v wellnessu
| Članek je bil prebran 1.942 krat.

Vsakič, ko zaradi službe in vsakodnevnih obveznosti začutim, da bo moje telo preprosto pregorelo, se odpravim v meni najbližji wellness, da si napolnim baterije in povrnem naravno ravnovesje svojega telesa in duha. V wellnessu se namreč v pomirjujočem okolju in prijetnem ambientu uspem povsem sprostiti in odmisliti vsakodnevne skrbi, ki me drugače obremenjujejo.

masažaNajpogosteje se odločim za savnanje, pri čemer imam najraje finsko savno ali pa savno z bio zelišči. Savna namreč poskrbi, da se iz mojega telesa izločijo vse odpadne snovi in strupi, tako da na ta način poskrbim za okrepitev svojega imunskega sistema. Poleg savn je najboljši način sproščanja masaža. Navadno se odločim in izberem tajsko masažo hrbta in glave, ki je sicer dokaj intenzivna masaža, a poskrbi za celovito prekrvavitev in razgibanje hrbtenice in vratu. Poleg tajske masaže je zelo zdravilna tudi navadna klasična masaža celotnega telesa, ki name deluje zares sproščujoče, saj ima velik vpliv na celotni živčni sistem.

Včasih se odločim tudi za anticelulitno masažo, ki poskrbi za napeto kožo in lep izgled telesa. Po savnah in masažah se na koncu prileže počivanje na počivalnikih, nato pa razvajanje v kateri od kopeli. Izjemno zdravilna in meni ljuba kopel je blatna kopel, ki poskrbi za celotno regeneracijo mojega telesa. Poleg kopeli se navadno vsaj 20 minut namakam še v whirlpool bazenu, ki še dodatno poskrbi za moje razbolelo telo. Skratka, v wellnessu vselej najdem točno tisto, kar potrebujeta moja od stresa utrujena telo in duša.

Poleg tega so to redki trenutki, ko si vzamem čas samo zase in poskrbim za moje optimalno počutje.

© 18. 05. 2024 23:54 - 24ur.org