Svetli prostori niso le trend
| Članek je bil prebran 435 krat.

Sodobna arhitektura se prilagaja uporabnikom z odprtimi, svetlimi prostori, čistimi linijami in oblikovno skladnostjo. Pri iskanju najboljših rešitev za bivalne prostore so v uporabi napredni sodobni materiali, ki spodbujajo načelo trajnostne gradnje, so energetsko učinkoviti in premišljeno postavljeni v prostor.

Panoramska okna

Energetsko varčna arhitektura se opira na dejstvo, da so vsi objekti zasnovani energetsko učinkovito, projektirani s pomočjo sodobnih materialov ter sledijo načelom trajnostnega razvoja. Že s pravilno razporeditvijo prostorov in orientacijo objekta v prostoru lahko na dolgi rok občutno zmanjšamo stroške uporabe objekta.

Optično povečanje prostora

Z velikimi okni bodo vsi prostori večji in svetlejši. Večja, kot boste izbrali, več svetlobe bo v prostoru. Priljubljenost velikih oken se povečuje, saj je bivanje v prostorih z velikimi okni prijetno. V bližini narave pa se bivalno okolje skoraj zlije z njo. Vsi pa vemo tudi to, da sončni žarki dobro vplivajo na počutje ter ustvarjajo prijetno in ugodno bivanjsko klimo.

Panoramske stene se najpogosteje pojavljajo v dnevnih prostorih, ki se največkrat združujejo s kuhinjo in jedilnico. Velikokrat pa se, predvsem pri novogradnjah, investitorji odločajo za zasteklitev celotne vrtne strani hiše. Izjem niso niti spalnice in kopalnice niti kuhinje in pisarne.

Pri tako velikih steklenih površinah pa je potrebno razmisliti tudi o njihovem odpiranju za potrebe prehajanja iz bivalnih prostorov v zunanjost. Res je, da so fiksne zasteklitve cenejše, a prehajanje je vsaj na nekaterih mestih nujno, njihova uporabna vrednost pa je bistveno nižja od drsnih vrat ali drsnih sten.

Drsna vrata so najboljša rešitev za odprte prostore v naravo

Strokovnjaki na področju izdelave, montaže in servisa drsnih vrat vas bodo najprej dali na izbiro tip vrat

Vsekakor je ključnega pomena pri izbiri drsnih vrat okovje, ki je oblikovano po meri. Na izbiro pa bo vplivalo predvsem dejstvo, kako boste z vrati rokowali, saj so zaradi svoje teže lahko hitro nerodna in težka. Z izbiro AJM vrat po vaših željah, se ročnemu odpiranju lahko tudi izognete – drsna vrata priklopite na elektromotor.

Če vas razgled, prekinjen z vmesnimi profili, ne moti, se lahko odločite za harmonika balkonska vrata. Res je, da tak sistem odpiranja in zapiranja potrebuje nekaj več prostora za manevriranje, vseeno pa boste imeli zagotovljeno enostavno, hitro in kakovostno odpiranje vaših steklenih površin v zunanjost.

Montaža in servis sta izrednega pomena

Predvsem zaradi teže in velikosti prihaja pri drsnih vratih hitreje do poškodb, ki so posledica še tako vestne uporabe in skrbi uporabnika, da do obrab ne bi prišlo. Pri izbiri drsnih balkonskih vrat je zelo pomembno, da se odločite za podjetje, ki premore dovolj izkušenj, da bo izdelalo in vgradilo kakovostna steklena drsna vrata. Tako boste brez skrbi in boste lahko uživali v vseh prednostih velikih steklenih površin.

© 22. 09. 2023 - 24ur.org. Agencija W3B.