YouTube oglaševanje z letošnjo pomladjo končno tudi pri nas
| Članek je bil prebran 1.798 krat.

18.3.2014 je Google v Ljubljani uradno lansiralo YouTube oglaševanje v Sloveniji. YouTube smo kot platformo poznali in množično Slovenci sicer uporabljali že doslej, tako da se za običajnega uporabnika te spletne video skupnosti pravzaprav ne bo spremenilo nič drastičnega. Najbolj vidna novost zanj je morda domača končnica domene, torej YouTube.si.

youtube oglaševanjeOglaševalci – meja je nebo

Veliko sprememb pa ta Googlova predstavitev pomeni za oglaševalce oziroma agencije. Video oglaševanje oziroma YouTube oglaševanje v Sloveniji je bilo namreč doslej relativno v povojih, sploh če naš prostor primerjamo z bolj razvitimi državami. Z lansiranjem YouTube oglaševanja pri nas pa se bodo zadeve na področju video oglasov verjetno precej spremenile. Pri YouTube oglaševanju gre za video oglase, ki se lahko pojavijo bodisi pred samim predvajanjem videa, ki ste si ga želeli ogledati (TrueView in-strem Ads) bodisi se pojavijo ob videu na YouTube strani (TrueView in-display Ads).

Plačate le, ko si uporabniki vaš oglas dejansko ogledajo

YouTube oglaševanje v Sloveniji bo nedvomno zanimivo tako za podjetja kakor za oglaševalce. Ena izmed pomembnih elementov tovrstnega oglaševanja je, da podjetje za oglas plača le, ko si ga ljudje ogledajo. YouTube video oglase lahko po nekaj sekundah prekinete s klikom na gumb »Skip ad«, če vas oglas preprosto ne zanima in nadaljujete z ogledom vsebine, ki ste jo iskali. V takem primeru podjetje ne bo plačalo za oglaševanje. Če pa si uporabnik oglas ogleda do konca oziroma pogleda vsaj 30 sekund videa, bo podjetje plačalo za oglaševanje.

YouTube kmalu pomemben igralec v proračunih oglaševalskih kampanj

Trendi in napovedi tako kažejo, da bo YouTube kmalu zavzel pomembno mesto v proračunih, namenjenih za oglaševalske kampanje in to ne samo pri nas, temveč tudi na Hrvaškem in Srbiji, kjer bodo YouTube oglaševanje lansirali v kratkem. YouTube bo tako najverjetneje postala najbolj priljubljena oglaševalska video platforma na svetu.

© 13. 04. 2024 07:14 - 24ur.org