Nakup avtomobila preko spleta
| Članek je bil prebran 2.097 krat.

Včasih so bili pri nakupu in prodaji avtomobilov izjemno pomembni avto sejmi. Ljudje so takšne sejme tudi množično obiskovali in tudi sama se spomnim, kako je nanje hodil tudi moj oče. Tega je sedaj že nekaj let in namesto na sejme, danes oče obiskuje spletne strani, kjer primerja cene in kvaliteto avtomobilov, ki se prodajajo. Avtonet je tako oznaka za priljubljen slovenski avtomobilistični spletni portal www.avto.net, kjer lahko kupci in prodajalci na enem mestu najdejo vse, kar potrebujejo.

nov avtomobilEnostavna prodaja in nakup

Čeprav se za nekoga, ki se s tem še ni srečal, morda zdi spletni nakup avtomobila zahteven, gre v resnici za sila preprost postopek. Na spletni strani avtonet namreč najdemo ponudbo zasebnih prodajalcev, pa tudi avtohiš, iz katere nato izbiramo glede na svoja pričakovanja in želje. Podobno enostavno je tudi, če želimo prodati svoj avtomobil. Tega sem se enkrat lotila tudi sama in bila izjemno presenečena nad odzivom, ki sem ga bila s svojim oglasom deležna. Tako sem na primer na avto.net prodajala staro Renault 5 in že minuto po objavi oglasa so me kupci kar zasuli s svojimi ponudbami. Na koncu sem avto prodala v roku 10 minut za ceno, kot sem jo želela zanj iztržiti. Ker se klici nikakor niso nehali, sem morala oglas hitro umakniti, saj bi sicer moj telefon pregorel.

Vse na enem mestu

Takšni spletni portali, kjer se kupuje in prodaja vozila in dodatno opremo ali rezervne dele, so izjemno koristni, saj na enem mestu združujejo sicer raznoliko ponudbo, s katero se le s težavo primerja kateri koli avtomobilistični sejem.

© 26. 03. 2023 - 24ur.org. Agencija W3B.