Online tečaj angleščine
| Članek je bil prebran 1.569 krat.

Tečaj angleščine že dolgo ne pomeni zgolj sedenja v učilnici in reševanja delovnih listov iz vadnic. Kakor vse drugo, so se tudi tečaji tujih jezikov, v veliki meri premaknili na splet. Tako ni tečaj angleščine online danes prav nič nenavadnega. Kako potekajo takšni tečaji?

spletni tečajiUčenje angleščine je s sodobnimi orodji enostavnejše

Tečaj angleščine na spletu uporablja sodobna orodja in individualno prilagojene metode dela. Običajno je spletni tečaj angleščine odlično dopolnilo in nadgradnja klasičnega učenja v razredu. V razredu se lahko veliko naredi na področju pravilne izgovorjave, sproščenega komuniciranja in slušnega razumevanja. Spletno poučevanje pa zajema reševanje nalog in vaj in slovnice, pregledovanje opravljenih delovnih listov, ipd., s čimer se je običajno izgubljalo večino časa v razredu. Namesto tega se v razredu dogaja sproščena uporaba jezika, kar udeleženci tečaja običajno tudi najbolj potrebujejo. Utrjevanje slovnice in uporaba pravih slovničnih pravil pa je stvar vaje, vaje in še enkrat vaje – vse to pa lahko udeleženci opravijo preko spleta, od doma, svoje rezultate pa sproti preverjajo, da vidijo, kako uspešni so bili. Da udeleženci ne bi ničesar zamudili, je mogoče do vseh slovničnih vaj, domačih nalog, interaktivnih gradiv, povzetkov zamujenih lekcij in ostalih zabavno-poučnih vsebin dostopati v spletni učilnici v oblaku.

Kako deluje spletna učilnica v oblaku?

Raziskave so pokazale, da se večini udeležencev jezikovnih tečajev zdi reševanje fotokopij delovnih listov in pregledovanje rezultatov domačih nalog časovno zelo potratno, iz vidika učinkovitosti pa ne pretirano uspešno. Spletna učilnica tako nadomesti ta del, da se učitelji lahko v razredu posvetijo predvsem govornemu jeziku in slušnemu razumevanju. Spletna učilnica je tako namenjena utrjevanju pridobljenega znanja (uporaba interaktivnih gradiv), pregledu vsebin iz preteklih in prihajajočih lekcij, poglabljanje znanja (s pomočjo slovarja, vprašalnikov, drugih vsebin), komuniciranju z učiteljem in preverjanju pridobljenega znanja. Spletna učilnica je odlično orodje tudi za vse tiste, ki zamudijo kako uro tečaja, saj lahko z vajami in drugim gradivom nadoknadijo zamujeno.

© 18. 05. 2024 23:07 - 24ur.org