Optimizacija za iskalnike v perspektivi zunanjih povezav
| Članek je bil prebran 2.395 krat.

Ko iščemo izvajalca, ki mu bomo zaupali, da bo optimizacija za iskalnike kvalitetno izvedena na naši spletni strani, je pametno preveriti, če ponujajo tudi opcijo za mesečno vzdrževanje spletne strani, vsaj kar se optimizacijskih procesov tiče. Zelo pomemben vidik, ki ga zanemarijo ali pa zanj sploh ne vedo manj izkušeni uporabniki spleta, je pomen zunanjih povezav.

optimizacija za iskalnike

Kakovostna optimizacija za iskalnike poskrbi tudi za slednje in to ne le enkrat, ampak redno vsak mesec (ali na nekaj tednov) poskrbi, da te povezave še dodatno okrepi. Zunanje povezave so namreč izjemno pomembne pri določanju tega, kakšno mesto bo spletna stran zasedala v iskalnikih. Vedeti pa moramo, da ni vsaka zunanja povezava enakovredna drugi. Optimizacija za iskalnike mora ustvariti zunanje povezave is strani, ki so že same visoko uvrščene glede na rating iskalnikov.

Kaj sploh pomeni zunanja povezava iz stališča iskalih algoritmov?

V bistvu ni nič drugega kot glas za to, da je spletna stran v povezavi kakovostna. Zunanje povezave so torej glasovi, ki glasujejo za spletne strani. Bolj kot je spletna stran, ki glasuje z postavitvijo povezave, pomembna, več šteje njen glas. Zato tukaj ni prave demokracije. Mora pa optimizacija za iskalnike poleg tega vzeti v obzir tudi to, da ustvari zunanje povezave iz vsebinsko povezanih strani. Če torej optimizira spletno stran z računalniško opremo, je dobro, da ustvari nanjo povezavo iz spletne strani, ki prodaja sorodne tehnične izdelke. Bolj kot so podobni, boljše je. Na to, kakšne učinke ima optimizacija za iskalnike z uporabo zunanjih povezav, vpliva tudi količina teh povezav in seveda tudi njihova starost.

© 18. 05. 2024 23:01 - 24ur.org