Pohištveni ročaji v dnevni sobi
| Članek je bil prebran 2.257 krat.

Pri nakupu novega pohištva v dnevnih sobah, je danes moč opaziti velik poudarek na oblikovnem vidiku samih ročajev, ki so nameščeni na regalih. Ti so tako danes postali že pravcati modni dodatek za pohištvo in v dnevnih sobah si oblikovalci in proizvajalci pohištva toliko lažje lahko privoščijo razne nenavadne oblike samih ročajev.

dnevna sobaPri kuhinjskih pohištvenih ročajih je to namreč nekoliko težje – v kuhinji se navadno večina omaric in predalov odpira večkrat dnevno, zato pred estetskim oziroma oblikovnim vidikom gotovo prednjači funkcionalni oziroma uporabnostni vidik. V kuhinji je torej pomembneje, da je ročaj dober za oprijem, da je trdno nameščen in da s svojo kakovostjo zagotavlja vsakodnevno pogosto uporabo. Pri ročajih na pohištvu dnevnih sob, pa si lahko oblikovalci pri oblikovanju ročajev privoščijo več svobode. Regale v dnevnih sobah navadno odpiramo precej redkeje kakor omarice v kuhinji. V teh regalih so navadno shranjene stvari, ki jih človek ne uporablja vsakodnevno, zato tudi ročaji niso izpostavljeni tako pogosti rabi in obremenitvam. To pa pomeni, da je tu lahko estetski vidik pred funkcionalnim. Tako so lahko ročaji na regalu dnevne sobe izjemno oblikovno dovršeni in stilski, a za oprijem povsem neudobni in nepraktični.

To stranke oziroma kupce pri nakupu regala skoraj zagotovo ne bo odvrnilo od nakupa, saj se tudi sam najbrž zaveda, da regali v dnevnih sobah niso namenjeni za shranjevanje predmetov, ki jih uporabljamo večkrat dnevno ali vsak dan. Če pa je v vašem primeru vendarle tako, da tudi regal v dnevni sobi odpirate večkrat, kot je to v navadi, potem raje izberite ročaje, ki bodo poleg videza tudi praktični.

© 22. 07. 2024 17:34 - 24ur.org