Protivirusni program
| Članek je bil prebran 2.276 krat.

Protivirusni program – obvezna oprema vašega računalnika!

Brskanje po spletu, prenašanje datotek in podobno je del našega vsakdanjika, zaradi česar je naš računalnik še toliko bolj izpostavljen, ogrožen raznim virusom, kateri krožijo po spletu. Zato je protivirusni program prva stvar, katero morate naložiti na računalnik, preden pričnete z njegovo uporabo. Večina vas sedaj misli, da je vsa stvar preveč draga in, da boste šli raje na riziko, kot kupili licenčni protivirusni program. Vendar ste v zmoti! Res je, da obstaja ogromno število tovrstnih plačljivih programov, kateri vašem računalniku nudijo vrhunsko zaščito, se pa najdejo tudi kakšni brezplačni protivirusni programi, kateri morda nimajo takšnih funkcij kot plačljivi, vseeno pa vašem računalniku nudijo ustrezno zaščito – torej obrambo pred virusi. Je pa res, da brezplačne različice ne nudijo protivohunske zaščite, katera je za nekatere zelo pomembna. Brezplačni protivirusni programi so naslednji:

Zelen simbol• AVG
• Avast!
• Avira
• BitDefender
• SecureIT

Zanimivo je, da je tudi mnenje nekaterih o antivirusnih programih, zmotno. Ti namreč ne ponujajo zgolj zaščite pred virusi, ampak je večina njih že močno izpopolnjena. Tako nekateri paketi vsebujejo protipožarni zid, filtre za neželeno pošto, omejitev časa uporabe interneta za otroke, protivohunsko zaščito, filtre za neprimerne vsebine in tako naprej. Odlično, kajne? Kot vidite je z ustreznim protivirusnim programom tudi vaš računalnik primerno zaščiten! Je pa vsekakor priporočljivo, da se protivirusni program dnevno posodablja in je tako vseskozi »povezan« z računalnikom in programsko opremo.

V kolikor bi želeli imeti svoj računalnik zaščiten kar se da najbolje, vam svetujemo da ne izberete en sam protivirusni program, ampak si naložite več različnih brezplačnih in tako dosezite optimalno varovanje vaših datotek, podatkov in podobno!

© 21. 05. 2024 01:47 - 24ur.org