Spletno gostovanje v Sloveniji
| Članek je bil prebran 2.515 krat.

Sam se veliko ukvarjam z optimizacijo spletnih strani in moram priznati, da je zelo pomembno izbrati dobro spletno gostovanje. Zanesljivo in dosegljivo gostovanje namreč Google bot doseže ob vsakem obisku in morebitnih spremembah vsebine.

DatacenterKo na spletno stran dodamo novo vsebino si želimo, da bi jo iskalnik kar najhitreje poindeksiral oziroma bolje rečeno umestil v iskalnik. Velikokrat me tudi kdo vpraša ali je dobro imeti slovenski strežnik če optimiziramo spletno stran za tujino in kako to najbolje rešiti.

Najboljše je imeti .si domeno in gostovanje na slovenskem strežniku za slovensko spletno stran. V kolikor pa želimo na kakšen drug trg npr. italijanski potem priporočam nakup domene .it in prav tako gostovanje, katerega strežniki so locirani v Italiji.

Na zgoraj napisane napotke boste rekli: Ja, to je pa veliko dela! Mislim, da če resno vstopate na določen trg potem morate tudi resno pristopiti k temu. Seveda to pomeni določen strošek kar zakup spletnega gostovanja gotovo je.

V Sloveniji imamo že veliko ponudnikov gostovanja in priznam, da sem imel z nekaterimi slabe izkušnje ampak to še ne pomeni, da danes ta ponudnik ni posodobil svoje opreme in s tem kvalitete storitve.

Pred leti sem testiral različne ponudnike gostovanja in imel velike težave s spletnimi stranmi, ko so le-te dosegle določen promet. Vsi ponudniki so mi različno svetovali in na tisoč in en način poskusili rešiti te probleme – vse to je pa seveda veliko stalo! Gotovo pa manj kot neuspešen nakup strežnika na nizozemskem. Nizozemska naj bi imela za Evropo najboljšo pozicijo (to govorim seveda 5 let nazaj, ko tehnologija še ni tako napredovala) in takrat sem zakupi svoj strežnik v tej državici. Seveda pa jaz o strežnikih nimam pojma in potrebno je bilo vse skupaj še nastaviti. Zato sem idejo o najemu strežnika v tujini opustil in dobil odličnega ponudnika spletnega gostovanja v Sloveniji in vse od takrat nimam več problemov z gostovanjem.

Upam, da bo tudi v prihodnosti tako!

© 21. 05. 2024 01:03 - 24ur.org