Tudi plastika ima svoje prednosti – PVC okna!
| Članek je bil prebran 2.368 krat.

Vsi tisti, ki ste razmišljali ali razmišljate o nakupu ali zamenjavi oken ste se zagotovo že vprašali kaj je boljše: PVC okna ali lesena okna? Običajno ni tako enostavno odgovoriti na to vprašanje, saj vsaka vrsta oken ima določene dobre in slabe lastnosti v primerjavi z drugo.

Pogled skozi oknoČeprav je les naraven material in ima v ekološkem pomenu prednost pred PVC okni ima tudi plastika določene pozitivne lastnosti. Glavna prednost PVC oken je zagotovo nižja cena in vzdrževanje. Lesena okna bomo namreč morali skozi čas redno vzdrževati (npr. barvati vsakih 5-7 let), zato bomo imeli z leseni okni še dodatne stroške pri vzdrževanju. PVC okna pa praktično ne potrebujejo dodatnega vzdrževanja. Sodobna in kvalitetnejša PVC okna so estetsko dobro izdelana in četudi ne dosegajo naravne lepote lesa, so kljub temu zelo prijetnega videza. Predvsem PVC okna bele barve lahko postavimo brez skrbi na novejše in tudi starejše zgradbe, saj bo njihov videz izpadel odlično. Dodatna prednost PVC oken je boljša odpornost na vse vremenske vplive in UV sevanje v primerjavi z lesenimi okni. Poleg tega je potrebno tudi upoštevati dejstvo, da PVC oken ne bodo napadali nobeni škodljivci, ki lahko uničijo okna, kot so npr. lesni črvi.

Glede toplotne prehodnosti in izolacije so PVC okna in lesena okna na približno istem nivoju. Modernejša okna zagotavljajo odlično izolacijo pred toplotnimi izgubami v stavbi in posledično pozitivno vplivajo tudi na znižanje stroškov ogrevanja. Za več informaciji o PVC oknih in za pregled odlične ponudbe le-teh lahko kliknete na povezavo, kjer boste dobili dodatne informacije glede PVC in vseh ostalih vrst oken.

© 22. 07. 2024 16:17 - 24ur.org